V. 27




Magen har gått upp lite på två veckor =) Enligt min våg har jag nu gått upp 4,5 kg.
Lillbullen där inne ska väga runt 1kg och vara ca 34cm lång.

Service

Undrar hur många företag som egentligen bryr sig om att sin personal har bra bemötande och ger en service?
Igår när jag insåg att jag inte orkade laga mat så ringde jag till en ny pizzeria som hade skickat ut reklamblad om gratis hemkörning.
Han svarar "Hallå" och jag svarar "Hej, jag skulle vilja beställa två pizzor och hemköring" Till svar får jag "Ring om tio minuter, hejdå" klick...
Jaha.. han lät bara som om han tyckte det var jobbigt så vi rev sönder det reklambladet å gick till en annan pizzeria. Sen kan man ju diskutera om man verkligen har behov av hemkörning när man bor på Olivedalsgatan ;)

Jag ringde Telenor idag och skulle ångra en försäkring på mobilen, jag hade två veckor på mig och idag har det gått två veckor så det var inga problem, men enligt den tjejen jag pratade med så fick jag inte de sextio kronorna (som försäkringen kostar i månaden) tillbaka som jag redan hade betalat på första fakturan. Jag sa bara okej och vi avslutade samtalet. Två minuter efter vi hade lagt på kom jag på att vad fasen, det är klart jag har rätt att få tillbaka dom pengarna, jag hade ju ångerrätt i två veckor. Så jag ringde igen och fick denna gång prata med en kille och jodå, det var klart jag skulle få tillbaka dem. Sedan hade jag tydligen en gammal försäkring kvar som jag låg och betalade på den mobilen jag hade innan som han tog bort. DET är bra sevice! Men att det ska vara så olika svar beroende på vem du pratar med..

Nu blir det några avsnitt av säsong 1 av solsidan!

Hitta barnvagn = Djungel

Att hitta barnvagn var inte det lättaste.. Jag och Carl var och kollade på "Storken" idag och provkörde lite. Det finns många olika modeller och finesser. Men jag måste nog mot min vilja erkänna att jag gillar barnvagn med tre hjul bäst ändå. Det är det carl har velat hela tiden och nu kan han ju få som han vill. Not good ;)

Någonting i stil med detta blir det nog..


Babytravel Amsterdam:

Hette tidigare Babytravel Jogger. Babytravel är babyproffsens eget barnvagnsmärke. Denna vagn råder det mycket delade meningar om. Vissa älskar den, säger att den är lätt och smidig att köra, att man tar sig fram överallt och att barnet sitter bra i den. Medan andra klagar på dålig kvalité och dålig stötdämpning. Vagnen är också ganska bred, vilket gör att många tycker att den är osmidig att köra på stan eftersom bakhjulen kan köra in i saker. Vagnen är i alla fall billig, 3000 kronor får man betala för en helt ny vagn och man får lägga till 1300 för att få med en liggdel. Vagnen väger 13,5 kg och blir ganska kompakt hopfälld, 84x68x48 cm. Vagnen har fullt liggläge, ställbart handtag och går att använda för barn upp till 18 kg. Vagnen har inte vändbar sittdel!



Urban JungleMountain Buggy Urban Jungle: Urban Jungle är en mycket populär vagn som är väldigt lik Babytravel Amsterdam. Vagnen har precis som Amsterdam lufthjul. Det går att ha liggdel till och sittdelen går bara att ha framåtvänd. Urban Jungle kan dock klara barn upp till 35 kg och väger bara 11 kg. Urban Jungle är också smalare än Amsterdam, bara 63 cm. Inte heller Urban Jungle har vändbar sittdel. Vagnen kostar cirka 6500 kronor utan liggdel, liggdelen kostar 2000 kronor.








quinny freestyleQuinny Freestyle: Går också att vända sittdelen på och den har dessutom lufthjul. Den går också att ha en separat liggdel eller ett babyskydd till. Den har även fullt liggläge. Den går dock bara att använda tills barnet väger 15 kg. Freestyle är större och tyngre än Spirit, den väger 15,6 kg och blir 100x69x39 cm hopfälld. Den är 69 cm bred, men den är därför också mer stabil. Den är inte heller speciellt dyr. Vagnen kostar cirka 4500 och liggdelen 2000.














Teutonia cosmo:
Kostar runt 6100 kr.





Men vi ska leta vidare i djungeln..


Livet är grymt..

Mina tankar går till en underbar tjej och hennes sambo som förlorade deras ofödda dotter. Det gör så ont i hjärtat när någonting sånt fruktansvärt hemskt händer. Det finns inga ord som kan förklara känslorna. Ingen ska behöva föda ut sitt döda barn!

Jag tänker på er!


Vår snart? =)



Det ser soligt och fint ut idag, får nästan lite vårkänslor. Om det inte hade varit för kylan bara ;)

 

Jag masserade en kille igår som fick massage för första gången och vilken egoboost jag fick ;) Jag har nog aldrig hört någon vara sååå nöjd! Kändes skönt, jag som var så trött fick helt plötsligt väldigt mycket energi. =) Han gjorde en väldigt rolig liknelse när jag tryckte med armbågen mitt på en muskelknuta "Ahh, nu vet jag hur det känns att bli spettad". Haha!
Jag var inte klar med massagerna förrän strax innan åtta så det var bara hem å äta kvällsmat, mysa med älsklingen och kolla på "Dum & Dummare" för att sedan krypa till sängen. Jag har varit helt slut i några dagar, orkar inte göra någotning vettigt alls.. men det vänder väl snart!


Trött...

Jag började skriva på bloggen igår men efter några meningar insåg jag att jag orkade inte ens skriva så jag la ner. Haha, hur trött är man då! Det har varit väldigt mycket jobb några dagar nu och jag känner hur lillbullen strejkar lite, magen blir alldeles spänd och det känns obehagligt på nått sätt. Jag hade tänkt ta mig ner till gymmet idag men det får bli imorgon istället. Min plan är att jaga ut Emelie och Oliver på promenad innan jag ska massera. =)

Jag har suttit med fakturering och jobbmail så nu blir det till att sätta sig med ansökningen till havandeskapspenningen. Att det ska vara så svårt!

Jag och carl var på restaurang i måndags, så mysigt! =) Vi var på Tony´s som ligger vid Vasa. Riktigt god mat, dock hade de slut på en hel del varor. Först var det nån öl som var slut sedan hade de inte lagt den andra ölen på kylning, bearnaisesåsen och ruccolan var slut och när vi skulle beställa efterrätten sa jag till Carl att Tiramisun som jag så gärna ville ha säkert kommer vara slut.. och ja.. det var den. De hade haft en fullbokad helg.. Men den maten som inte var slut var väldigt god iaf ;)

Massera mera..

Idag ska jag till ett företag och massera 9 st 30-minutare! Det är mycket, och naturligtvis har jag ont i ländryggen idag. Så typiskt! Imorgon är det 8 st 30-minutare som gäller. Ja, ja bara att bita ihop och hoppas att ryggontet släpper. Jag har inte kunnat träna knappt någonting under graviditeten imed att jag har mått illa efterår så det sätter ju sina spår då, tyvärr. Men ska ner å träna lite försiktigt i veckan.

I övrigt har jag mått oförskämt bra än så länge, väldigt skönt! :)
Idag går jag in i v.26 och magen bara växer. I veckan som var såg jag för första gången hur hela magen åkte upp och ner när lillbullen sparkade och knödde där inne. Vad fräckt det såg ut, men märklig känsla, verkligen som att man har en alien inne i magen. Haha..

Bio

Nu blir det barnbio, jag och Åsas dotter Emma ska gå på "Sammys äventyr". Gott att ha med ett förkläde när man gillar tecknat ;) Hon fick det i present av mig när hon fyllde år i somras, så det är väl dags nu ;)

Igår hade jag en jätterolig kväll med goa vänner och massor med söta barn! Tack alla! Carl tokdäckade så fort alla hade gått och klockan var ju inte så mycket! ;) Man blir trött av mycket liv och rörelse, men kul var det!

Idéer och energi!

Jag är så trött att jag skulle kunna somna stående men samtidigt har jag så mycket energi och idéer att jag inte vet var jag ska göra av allt, hur går detta ihop?!
Jag har varit på BNI, där jag är varje fredagmorgon kl 06.30. Och det är verkligen ett grymt ställe att nätverka på! Vilka människor, vilken kompetens och vilka möjligheter det finns där!
Man får ha med sig gäster så är det någon som är intresserad så säg till, ni kan vara egna företagare, vara anställda, arbetssökande (perfekt tillfälle att visa sig!) eller bara vara nyfikna.
Jag hade ett one-to-one möte som det så fint heter, efter BNImötet med en kille som är så otroligt inpspirerande. Han driver också eget och håller bl.a "Möjlighetsmöten", han jobbar med varumärkesstratigier och otroligt duktig på att ta fram det kreaktiva i människor. Det finns goda möjligheter för samarbete mellan våra företag i framtiden, friskvård och motivation går ju hand i hand.

Så nu ska jag försöka sätta mig ner och strukturera upp mina mål och visioner. Vilka delmål har jag? Jag ska ordna brochyrer, hemsidan (är inte helt nöjd), frågeformulär, fixa lokalen, ringa Axelssons, boka in flera möten med olika företag som har visat intresse för mina tjänster, både för massage och föreläsningar. Jag ska skriva ner och analysera svar på frågor som "Vad står Knutpunktens friskvård för", "Varför ska företagen välja oss?", "Hur går jag tillväga för att göra Knutpunktens friskvård till ett företag som inte blir personligt knuten till mig" och "Var är jag om fem år?"... Jag ska också fundera på hur jag på bästa sätt kan få småbarnslivet att gå ihop med karriärslivet.. haha ;) Så att vi får ihop vardagen..

 


Det ska bli väldigt skönt de veckor när jag inte kommer att kunna jobba fysiskt med massagen, utan då kommer jag äntligen ha lite tid att ta tag i sånna saker jag länge har tänkt på men inte haft ork eller tid till.
Det kommer att ta sin tid men Knutpunktens friskvård kommer att växa! =)

Nu säger min bebis till mig att en powernap skulle sitta fint ;)

 


Mysigt med fikor!

Några av tjejerna var här ikväll och fikade, så mysigt! =) Det gör mycket att dra ihop några stycken för att fika & tjata mitt i veckan. Och det är så härligt för man turas om att skicka ut mail via FB och sedan så kommer dom som kan, man kan vara hur trött som helst men det är alltid lika mysigt!

Vi var på MVC idag och träffade vår nya barnmorska, så mycket bättre hon var! Allt var bra, alla blodvärden på mig, hjärtljuden på bebisen lät som det skulle och min mage var "normalstor". Skönt!! Längtar tills lillbullen har kommit ut! =)


Min bil är lagad och klar.. slutnotan blev, med försäkring inräknad, denna månaden lite mer än 5000kr.. hmm.. det BLIR vatten och bröd denna månad. Men jag fick snabb och bra sevice iaf.

Jag åkte buss till Torslanda imorse, det gick förvånansvärt fort måste jag säga, 15 min från järntorget till korset. Skönt!
Med tanke på hur bekväm jag har blivit med att åka bil så är det väldigt sällan jag tar buss eller spårvagn och det händer ännu mer sällan att jag pratar med chauffören. Men varje gång jag ska fråga eller prata med dem om någonting så är dom otrevliga. Eller otrevliga.. noncharlanta snarare kanske. Härom veckan hittade jag en nyckel på vagnen så jag gick fram till tanten som körde och skulle lämna den till henne, hon bara suckade och sa ingenting, hon tittade inte ens på mig. Hela hennes attityd och kroppsspråk tyckte det var jättejobbigt att ta emot en nyckel..
idag frågade jag busschauffören om jag behövde visa kortet för "den-där-blåa-maskinen" när jag byter buss, en väldigt enkel fråga, kanske en dum fråga för honom men jag åker som sagt inte buss så ofta ;) Även han suckade och nickade bara, han kollade inte heller på mig.. sen att han körde som en idiot mot rött bl.a gjorde inte saken bättre.
Haha... jag gnäller värre än en pensinär!! ;) Men jag undrar faktiskt var " en busschaufför, en busschaufför det är en man med glatt humör..." har tagit vägen? ;)






Nä, nu blir det sängen. BNI imorgon kl 06.30... Natti natti

 


Lillbullen känner av när jag stressar..

Lillbullen känner av när jag stressar.. han/hon sparkar som bara den! Så nu är jag äntligen hemma och sitter och bara tar det lugnt, har ju nån mer att tänka på nu ;)

Bilen är inlämnad och jag väntar på telefonsamtalet om hur mycket det kommer att kosta.. suck.. det blir väl knäckebröd och vatten resten av månaden ;)
Carl kunde ta ledigt en timme från jobbet så han åkte med, jag ville inte åka genom stan helt själv med ett provisoriskt fastremmat avgassystem.. kul om det skulle braka igen, exempelvis mitt på Götaälvbron. Inte så kul. Men vi klarade det galant! =)

Jag fick den nya offerten idag om lokalen. Detta kommer bli bra! Så ska det målas och fixas i mars och april. Jag hoppas jag har underbara vänner som kan hjälpa en höggravid kvinna mot lite mat och vin ;)



Jag var inne på frölundatorg i förrgår och skulle byta ett par stövlar som hade gått sönder, fasen vad jag gillar Scorett, dom har alltid bra sevice! Jag fick nya stövlar med en gång plus 100kr tillbaka för att dom hade kampanj på dem just nu. Vilket hon först missade så hon ringde upp mig och frågade om jag kunde komma till affären igen så att jag kunde få tillbaka 100kr. Jag satt just då 5m ifrån henne och provade ett par andra skor som jag senare köpte =)
Jag hittade också två mammatröjor på "Polarn & Pyret" som var på 70%, det gillar vi!
Och sedan skulle jag kolla om jag skulle förlänga mitt abonemang.. vilket jag gjorde och så givk jag helt plötsligt hem med denna mobil.. HTC Disire HD..

Så nu har jag och göra iaf ;) Lära sig den mobilen lär ta ett tag!

Dessa bilar..

Mitt metallband som håller upp upp bränsletanken hade rostat sönder så jag lämnade in bilen igår, när jag är på väg därifrån tänker jag om bilen bakom att det var då helvete vad hans bil skulle ha turbo, den lät som bara den. När vi har åkt en bit och jag närmar mig hemma så svänger bilen av och ljudet var kvar.. hmm.. okej, det är min bil som låter. Va f*n! Bestämmer mig för att åka tillbaka till verkstan dan efter.
Jag hämtar upp Carl och vi åker iväg till mamma & Stefan på middag. Jag kan lägga till att det är bara en bilresa på 10 min. När vi åker hem hinner vi komma några 100 m sen brakar någonting i marken. Tack för den! Fast avgassystemet vill inte lossa helt utan släpar i marken så efter mycket om och med lyckas vi binda upp den med hjälp av remmar.. så det blir bilverkstan idag med, och jag hoppas avgassystemet sitter där det sitter..

Nu är det massagedax, i Torslanda. Börjar bli lite bråttom också och här sitter jag ;)

Längtar tillbaka...

 





                            



v. 25 =)


Börjar bli trött..

Kan inte förstå varför min hjärna funkar bäst sent på kvällen?! Madde & Jonas var här och åt middag, tjatade och kollade på "Fångarna på fortet" med mig . Efter det kollade jag på film och räknade på milersättning samtidigt. Sedan satte jag mig vid datorn och gjorde klart saker jag skulle ha gjort klart länge. Bl.a fick jag istort sett skrivit klart avtalen jag ska ha med mina inhyrda massörskollegor. Skönt!

Nu är prio ett havandeskapspapprerna! Måste skrivas i veckan!

Nä, ska fixa det sista sen ska jag ropa på John Blund!!

Nätverk är grymt!

Det är ingenting spikat med nya jobb så jag tänker inte skriva så mycket om det egentligen. Mer än att BNI gör väldigt gott för mitt företag! Mer info kommer när jag vet mer själv. =) Men ni får gärna hålla tummarna!

Skit va snö det hade kommit inatt! Kan säga att jag njuter av att ha garage just nu ;) Det såg inte så roligt ut att behöva skotta ut bilen som många gjorde när jag körde ut från garaget på fm.


Solen skiner!

Gott väder ute! Har dock inte kommit ut än men ska iväg till Torslanda och massera strax.
Jag känner mig fylld av energi idag igen, jag var helt slut igår och det gjorde det väl inte bättre av att mina hormoner gör mig tokig ibland. Mina tårar bara rann och rann igår fast jag var egentligen inte ledsen för någonting. Det är skönt att gråta ibland fast det tar på krafterna.
Tänk vad det händer saker i kroppen när man är gravid, fascinerande!

Jag har fått mycket gjort nu på morgonen, har fått ihop nästan allt till den preminära deklarationen och mailat en massa. Bara ett telefonsamtal kvar sen ska jag åka.
Efter jobbet ska jag fika med Åsa. =) 

Människor..

Ibland undrar jag vad vissa människor håller på med.. Jag blir såå trött! Som idag, det var en kille i 35-års åldern som satt fast med bilen i backen utanför min lokal. Han hade en handduk under ena bakhjulet men stod fortfarande och slirade med det andra så jag gick fram till honom och frågar om han vill ha en till, jag tänkte att jag kan ju offra en av mina massagehanddukar. Samtidigt kommer det fram två till och hjälper honom. Jag går upp till min bil igen och fortsätter packa in massagebänken och annat. När jag åker därifrån ser jag att han hade kommit loss och åkt iväg, på marken mitt i vägen ligger de båda handdukarna kvar. Men va fan.. är det så svårt att lägga in dom i bilen och sedan slänga dom?!

Jag glömde inte bort att åka till lokalen idag iaf ;) Och en fikamed A-C hann jag med också! Alltid lika roligt =)

Inte glömma..

.. att jag ska till lokalen idag!! Ställa alarm kanske?! ;)

Idag gick jag in i vecka 24.. det går fort =) Känns fortfarande overkligt när jag ser på Filippa och Oliver och veta att snart har vi också en sån liten.. att jag är gravid är mer greppbart men.. hmm.. Spännande!

Igårkväll kunde jag inte sova så då låg jag och tänkte på hur glad jag är att jag har en sån underbar pojkvän och såna underbara vänner! Tack för att ni gör mig så glad och lycklig!!!

Lite nya namn..

Jag och Carl har nog kommit överens om några killnamn till, vilket är otroligt! ;) På listan som det ser ut nu står det mellan Arvid, Grim, Viktor och Gustav. Det går framåt!

Vilken kompisvecka detta har varit. Fika, fika, mys och mys.. varje dag! Underbart när tiden räcker till =)

Varning för förvirrad!

Haha.. igår satt jag och bloggade itron om att jag blev spontant ledig.. ack så fel jag hade! När jag fick en avbokning igår öppnade jag kalendern och strök TVÅ tider... så här i efterhand kan jag inte komma på en enda andledning till varför jag strök båda.. men men.. Så när kl var 11.00 låg jag i soffan och läste och tänkte att här ska jag ligga heeela dagen tills jag och Robban ska åka till pappa.. kl 11.40 att jag i mina mysbyxor, oduschad och fixade med mina kvitton.. då ringer telefonen "Hej, ursäkta att jag är lite sen, jag hittade ingen parkering men jag är utanför nu."  ....   Min hjärna går på högvarv... "Utanför?" var det enda jag fick fram. "Ja, utanför din lokal." AHHH! Panik.. jag har ju en massage nu! Jag slänger på mig kläderna, tar ett tuggummi och kastar mig ner till bilen, som jag egentligen inte ska köra för att bandet som håller upp tanken är trasig.. men har ingen tid att tänka på detta nu. Kör så som jag hatar när folk kör, jag är viktigast! ;)
När jag kommer till gasklockan är det bomstopp.. jag kör förbi halva kön och tränger mig in (Vad jag hatar sånna människor!) Stilla, men det rör sig lite iaf, stilla.. okej det rör sig för att alla bilarna i filen byter fil. Hmm.. dom har stängt av. Då kan jag välja på att åka mot Hisingen eller Hjällbo. Jag tar mot Hjällbooch tar av mot partihallarna.. Kö där med! Alla tänker som mig..
Jag blev 40 min sen. Och han den stackaren som väntade ute i kylan. Han var dessutom på massage första gången och han ska försöka få in mig på hans företag. Men han fickmassagen för halva priset och om han beställde en ny tid skulle han få 15 min extra gratis. Vilket han gjorde =) Hans och hans tjej ska få barn ca en vecka efter mig och hon är också ganska snurrig så han hade lite förståelse iaf.

Det gick ju inte att parkera på parkeringen utanför heller, för mycket snö, så jag tog en annans parkering och hoppades att denna inte skulle komma medans jag masserade. Dessutom när jag hade stannat kom det fram en gubbe och sa "det hänger någonting under din bil som släpar, bara så du vet" "Jag vet.." Jag fick åka till en verkstad direkt efter massagen och få en provisorisk lösning.
Haha.. vilken spontant ledig dag! =)

Jag och Robban åkte till pappa och Sessan på em och myste. Hon mådde faktiskt riktigt bra. Skönt!! =) Sedan avslutade jag kvällen hos Maria & Robert! Så fredagen blev väldigt bra trots stress ;)

Svåra beslut får vänta i några dagar till..

Jag har pratat med pappa idag och detta svåra beslut kommer att skjutas upp lite grann. Även om det snart kommer att ske ändå tyvärr så kommer det inte hända i helgen. Jag blev spontant ledig idag så jag ska snart åka till Frillesås och mysa en massa med vår prinsessa.

Svåra beslut..


Tänk vad djupt ett djur kan klamra sig fast i hjärtat, det är dags att åka in med våran prinsessa.. Jag ringde vetrinären igår för att kolla hur det såg ut med tider i dagarna, för att boka tid att avliva en katt.. fy vad hemskt! Att jag ska ringa och bestämma ett klockslag då Sessan inte längre ska få leva. Men man får påminna sig om att man gör det för djurens skull. När vi människor blir gamla och sjuka och inte längre har någon bra livskvalite så har vi ingen möjlighet att välja att vi vill dö. Men när vi ser att våra djur lider så kan vi hjälpa dom. Även fast det känns jävligt svårt att ta det beslutet just nu. Men Sessan har ändå varit med oss 20 år nu till våren, det är inte så många katter som lever så länge..


Igår var det fika hos ac med många av tjejerna, så mysigt! Det är ju det som är så härligt med vintern, att mysa =) Och det är så härligt att se dom små växa, och vad fort det går!

Nyår var också mysig och lugn speciellt med tanke på att jag hade en snuvig näsa och en trött kropp. Vi var hos några kompisar till Carl. Vilken go mat dom hade! En av gästerna var kock som stod för en hel del av matlagningen =) Den var lite för mycket barnprat för min smak bara, jag tycker det är kul i vanliga fall men denna gång var det lite för många timmar ;)


RSS 2.0