Att kämpa lönar sig!

Man ska aldrig ge sig. Just nu älskar jag försäkringskassan! Min överklagan gick igenom och jag kan nu vara ledig utan att få pengaångest! Underbart! Vi är snart framme i Hudik och det ska bli så skönt att bara ta det lugnt och få umgås med Carl, morfar och mormor! Önskar er alla en jättebra dag. Här skiner solen för fullt :)

greys

Ikväll är det Greyskväll! Åsa, Greys, massage, choklad, te och tjöt :) Imån tar jag och Carl tåget till Hudik, vi ska vara lite lediga! :)

Underbar Lördag!

Vilken härlig dag :) Dagen började tidigt tillsammans med Lina, Loke, A-c och Filippa. Såå mysigt, sedan hann vi träffa Åsa en sväng med. Erica från Stockholm kom hem till mig tillsammans med hennes Tommy, va längesen jag såg henne nu så det var jätteroligt att få tjata en massa skit! Nu på kvällen har jag varit hos Clabbe & Ia. En riktig kompisdag! Härligt!
Idag har jag dessutom levt upp till mitt smeknamn.. fyra bullar har jag fått i mig idag.. gott men mättsamt ;)

Premiär..

Årets första grillning är gjord, och det var gudomligt gott! :) Tack mamma & stefan! En jättemysig kväll!
Det har varit mycket i veckan så jag har lagt bloggen åt sidan lite, jag kommer snart igång igen ;) I helgen är prio ett att träffa mina underbara vänner! Nu ska jag leta reda på sängen.. Natti natti

Hungrig!

Jag tror jag skulle kunna äta en hel ko! Jag är såå hungrig.. men är snart hemma som tur är! Jag har varit hos tandläkaren och tagit bort lite tandsten... fy vad ont det gjorde då! Undrar om jag kan skylla på graviditeten nu med? ;) Om ett par timmar blir det föräldragrupp och sedan hem till Hanna som fyller år idag.

Ultraljud nr 3 :)

Jag är nyss hemkommen från ultraljudet :) Det är så fräckt att få se att det faktiskt är någonting där inne.. ibland glömmer man liksom bort att det faktiskt är en bebis där inne som kommer att bli en vuxen människa sedan.. märkligt! Det är det tredje ultraljudet jag gör, först i v12 sedan det obliatoriska i v18 och nu i v34. Det sista var i utbildningssyfte för barnmorskorna och jag var försökskanin, vilket jag gärna är :)
Lillbullen låg och sög på fingrarna/handen när vi kollade.. underbar känsla. Jag lyckades nog dölja glädjetårarna som rann lite disktret ;)

Myslördag..

Mys på hög nivå :)

V 33 :)

Magen växer fort nu.. Vem är det som ligger där inne?! Nyfiken.. Men nu är det bara sju veckor kvar :)

Vår

Längtan efter att solen ska väcka allt levande till allas fröjder

Detta pågår i både skogar, dalar och uppe på de flesta höjder

Man gläds över naturens förmåga att sprida denna känslornas sav

Ingen blir opåverkad utan våren är gratis och har inga som helst några krav

Kunde man ana att våren var på väg när det låg stora snödrivor

Men så småningom portioneras våren ut liksom i små skivor


Människans vår är detsamma man gläds över detta underverk så stor

Att känslorna är lika starka som mellan barnet och sin far och mor

Men tar inte allt för givet för nästa gång kanske allting är annorlunda

Utan gläds över våren och ha ögonen öppna ni människor från noll till över hundra

Snart ska jag ut i det fina vädret :)

Nu har jag varit duktig och fixat med jobb så då får jag lov att göra lite roligt också innan det blir mera jobb :)
Tänk vad mycket det fina vädret gör med humöret, underbart!
Detta kommer bli ett sånt bra år med stora förändringar och nya utmaningar!

Gó morgon

Det är märkligt att när man ställer kl för att gå upp och jobba så är man nästan alltid trött, men när man kan sova ut så ska man vakna väldigt pigg alldeles för tidigt! Jag har varit uppe sen Carls klocka ringde för en timme sedan. Ska nog slappa en stund innan det är dags att ta tag i dagens jobb.

Fikor och föräldragrupp

Igår hanns det med en hel del. Först blev det lunch med underbaraste Lina, Loke, A-c och filippa. Jag blir så glad av att tänka på vilka fina vänner jag har :)
Sedan hämtade jag upp Carl så åkte vi hem till mamma och Stefan för en fika, mysigt! Jag fick dessutom jättefina pärlsmycken från Venenzuela. Tack!! Sedan avslutade vi kvällen med middag tillsammans med Carl pappa. Så en söndag som den ska vara.. full av kärlek och mat ;)
Ikväll har vi varit på föräldragruppen, riktigt goa människor så det här ska nog bli bra! Nu ropar Carl för tredje gången att det är mat.. så bäst att lyda ;)

Huvudvärk..

Usch, att vakna med huvudvärk är ingen höjdare.. men det har lättat en aning nu iaf. Nu blir det massage och sedan får vi se vad dagen har att erbjuda!

En som vanligt tidig fredag

Men som vanligt också lika energifylld :) Fick många bokningar idag, både massage och möten. En bra start på dagen. Carl var med, förhoppningsvis kommer han att kunna hoppa in lite till hösten när det kommer behövas.
Nu ska jag slappa en stund och sedan blir det en del jobb fast hemifrån. Kan det vara lite vår i luften idag kanske?

Frukost

Smoothie är gott och så lätt att göra till frukost! Men nu rinner tiden iväg som alltid. Dags att göra dagens jobb och sedan ska jag, pappa och Robban åka till farfar i Lysekil som fyllde år igår. Jag kommer vara helt slut när denna dagen är över :) Har ju något mindre energi än vad jag är van vid! Överklagan om min HP är inskickad iallafall så nu väntar jag på svar.

Snö?

Varför snöar det?! Vi vill ju ha vår.. då håller vi tummarna att det är borta tills ikväll så kan våren få börja komma imorgon istället ;)

Orkar inte med sånt här..

Jag tycker jag har tillräckligt att tänka på just nu, och jag orkar verkligen inte att försäkringskassan ska bråka med mig!! Har just nu skrivit en begäran om att mitt beslut ska omprövas.. suck!
Efter massagerna idag gick jag runt inne på ica i en evighet och funderade på vad jag skulle göra till middag.. det slutade med att jag mättade min mage och bebis med en panpizza och typ ett halv kilo melon =) haha..

Sympatigravid..

Det är inte lätt att hålla sig från onyttigheter när jag har en sambo hemma som är värre än mig, haha! ;) För en timme sedan lät det så här: "Jag är sugen på semla och jag gillar inte ens semlor.." och en stund senare: "Choklad hade varit gott". Han är underbar!
Ikväll var jag på första träffen för föräldragruppen, det var väldigt mysigt faktiskt. Det var jag och fem par ;) Carl jobbade som vanligt, men han ska med nästa gång iaf. Jag kollade på "En unge i minuten" förut med en skräckblandad förtjusning. Men det är nog inte helt dumt att se lite sånt innan.
Mamma ringde förut från Venezuela, hon låg på stranden.. hmm, jag vill också ha sol och värme!

Igår vid Röda sten


Mer vårkänslor

Igår var en lugn kväll, karin & nabbe var hos oss en stund på kvällen, riktigt roligt :) Sedan försökte jag å Carl kolla på en film men mina ögon gick i kors. Klockan var trots allt halv ett när vi började kolla så kanske inte så konstigt att jag var trött ;)
Nu blir det färjan till röda sten och fika, söndagsmys!!

Slutet av vecka 31

Magen växer :)

Vår! =)

Vilket härligt väder! Jag, A-c och filippa har varit och fikat och promenerat. Det var lite blåsigt, men när vi kom in i slottskogen var det nästan vindstilla. Såå härligt.
Inatt sov jag i elva timmar, jag var helt slut mentalt igår. Idag känns väldigt mycket bättre. Det känns ledsamt när jag tänker på att jag aldrig mer ska få gosa med min prinsessa som jag har gjort så många gånger under de semaste 20 åren. Samtidigt så känns det som jag har skrivit innan som en lättnad, hon har inte längre ont.

Nu blir det till att sätta sig med brevet till försäkringskassan, jag ska överklaga. Sedan ska jag ta tag i tvätten och med lite tur hinns det med en fika med Maria =) Carl är (äntligen) nere i källarn och rensar så honom tänker jag inte störa idag ;)

Älskar Sveriges rättvisa..

Jag ska inte skriva så många i ord.. har lite för många synpunkter just nu, men jag vill bara framföra att det är förjävla tråkigt att jag jobbar och kämpar, betalar in hur mycket som helst i skatt och moms till staten. Jag har ALDRIG varit i kontakt med försäkringskassan innan jag ansökte om graviditespenning. Jag skrev väldigt utförligt hur jag arbetar, var i kroppen belastningen sker och varför jag inte kommer kunna arbeta de sista veckona. Men det är väl klart att jag fick avslag. Tack! Försäkringskassans motivering var att jag inte uppfyllde kraven: "Förutsättningen för att du ska kunna få havandeskapspenning är att din graviditet satt ner din förmåga att utföra ditt fysiskt ansträngande arbete med minst en fjärdedel.... faktorer som försäkringskassan särskilt tar hänsyn till vid bedömningen är om du regelbundet utsätts för tunga lyft, arbetar i monotona eller obekväma arbetsställningar som ger ensidiga belastningar, utför ditt arbete stående/gående.." Jag hade med allt det i min förklarning varför jag inte kan utföra mitt arbete. Suck!

Mycket känslor

Det var tungt!! Fy, vad det var tungt. Många tårar rann när veterinären gav Sessan lugnande för att sedan ge henne en till spruta, det tog inte mer än några sekunder så såg man hur hon tog sista andetaget. Våran lilla skatt var med i 20 år, det är lång tid. Men nu på slutet var hon dålig så det var samtidigt en lättnad när man såg hur hon försvann.
R.I.P Sessan

Blandade känslor..

Det var ett som vanligt mycket givande BNImöte imorse. Roligt att känna sig uppskattad! =) Fick besked om att ytterligare två företag är intresserade av mina massagetjänster. Otroligt roligt! Så vi får se var det leder.
Påväg hem pratade jag med pappa och bestämde tid för att avliva Sessan... en märklig känsla, att bestämma när någon inte längre ska få leva. Men det är väl det ansvar man har som djurägare, när inte djuret själv kan prata så får vi göra det åt dem.
Så idag blir det inte mycket jobb, ska snart åka hem till pappa och ikväll ska jag och kärleken vara hemma och mysa.
Ha en go fredag!

Så var det svåra beslutet här igen..

Vår kära katt är sämre igen så nu kommer veterinären komma hem till pappa imorgon så att hon får somna in. Hon har varit vår familjemedlem i 20 år nu så det känns tungt men som jag har sagt så många gånger till pappa, vi människor kan hjälpa djuren när de blir gamla och när de får ont så att de slipper att lida. Det är märkligt egentligen att när våra djur blir gamla så anses det vara djurplågeri när man inte väljer att låta dem somna in men när en människa blir gammal och lider så kan inte ens personen själv påverka beslutet om att somna in.
Men innan den tunga dagen imorgon så blir det tårta hos pappa.. vi spontanfirar idag ändå!

Två världar

Inatt har jag sovit som en prinsessa :) Så skönt! Lillbullen har legat stilla, jag har iaf inte vaknat av rörelse eller sparkar. Det är underbart att känna att det rör sig där inne men det har varit väldigt mycket rörelse där nu så jag har fått ont i musklerna och jag har fått ett x antal sparkar på revbenen.. haha.. en riktig kickboxare där inne!
Igår firade vi pappa som fyller år idag. Grattis pappa!! Det var riktigt mysigt.
Det känns som jag står med mina fötter i två världar just nu, ena foten står i jobbvärlden. Jag var på ett av de nya företagen igår och masserade och när jag var där kände jag att jag vill ju fortsätta massera här, jag har ju precis påbörjat någonting. Jag är inte alls redo att säga "vi ses till senhösten istället". Sedan känns det väldigt tryggt att ha bra människor som jag samarbetar med och som kommer ta hand om mina företagskunder så länge.
Min andra fot står i bebisvärlden och då vill jag inget hellre än att få vara lite ledig, dels för att det börjar bli tungt att jobba nu och dels för att jag vill kunna fixa i ordning här hemma och förbereda mig mentalt. Just nu är det så mycket jobb och saker runt jobbet som ska fixas så det är svårt att ta in att vi kommer ha en liten bebis här hemma om drygt två månader. Jag kommer ju hinna vara hemma innan, men det är svårt att satsa och vara motiverad i jobbet när jag vet att jag bara jobbar någon vecka till.
Idag ska jag få massage! Sååå skönt :) Det behövs nu. Innan ska jag som vanligt ringa lite samtal och skicka lite mail!

RSS 2.0